46973
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Na powstanie zmian miażdżycowych w tętnicach wpływają przede wszystkim zaburzenia lipidowe, a także nadciśnienie tętnicze, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca, mała aktywność fizyczna. Właściwe odżywianie i zdrowy tryb życia mogą jednak nawet w takich przypadkach zminimalizować ryzyko wystąpienia groźnych chorób układu krążenia, prowadzących m. in. do zawału serca lub udaru mózgu. W poradniku Czytelnik znajdzie rady: jak zmienić dietę jakich potraw należy unikać, a z jakich produktów przyrządzić posiłki, by poprawić stężenie lipidów we krwi.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 616/618 (1 egz.)
Notes:
General note
Porady lekarzy i dietetyków
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again