46973
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Na powstanie zmian miażdżycowych w tętnicach wpływają przede wszystkim zaburzenia lipidowe, a także nadciśnienie tętnicze, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca, mała aktywność fizyczna. Właściwe odżywianie i zdrowy tryb życia mogą jednak nawet w takich przypadkach zminimalizować ryzyko wystąpienia groźnych chorób układu krążenia, prowadzących m. in. do zawału serca lub udaru mózgu. W poradniku Czytelnik znajdzie rady: jak zmienić dietę jakich potraw należy unikać, a z jakich produktów przyrządzić posiłki, by poprawić stężenie lipidów we krwi.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616/618 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Porady lekarzy i dietetyków
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej