46973
Książka
W koszyku
(Żywność. Jakość. Technologia)
1. Technologie stanowiące podstawę tworzenia żywności modyfikowanej genetycznie. 2. "Naturalne metody" hodowli i produkcji roślin oraz ich relacje w stosunku do technologii GM. 3. Rozważania dotyczące regulacji prawnych w hodowli roślin zmienionych genetycznie. 4. Problemy, jakie wynikają ze stosowania technologii GM dla zdrowia i środowiska. 5. Prawda ukryta w niektórych niepokojących doniesieniach, np. o pomidorach zawierających rybie geny. 6. Możliwości uniknięcia żywności transgenicznej przez konsumentów, jeśli taki ich wybór.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Skorowidz ; Źródła.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej