46973
Książka
W koszyku
Autor podjął się trudnego bez wątpienia zadania przedstawienia ponad dwustu dzikich roślin w taki sposób, aby ich rozpoznanie mogło być bezbłędne. Rzecz bowiem w tym, że znaczna ich część może być przez nas zjadana. Już na wewnętrznej stronie okładki umieszczono bardzo dokładną charakterystykę poszczególnych części roślin, co w połączeniu z ich opisem w tekście oraz ze zdjęciami zapewni właściwe rozpoznanie. Przy opisie każdej rośliny znajdziemy też informacje, gdzie występuje, jakie ma znaczenie dla środowiska przyrodniczego, wreszcie przepisy (łącznie z nalewkami) oraz ciekawostki w rodzaju skąd pochodzi, od kiedy i jak była wykorzystywana. Układ książki, dzięki indeksowi podającemu nazwy polskie oraz łacińskie, pozwala na natychmiastowe znalezienie opisu rośliny, na szybkie i bezbłędne ustalenie jej tożsamości. Ta książka powinna znaleźć się w kieszeni każdego miłośnika przyrody i entuzjasty zdrowego żywienia.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 58 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. okł.: Dzikie rośliny jadalne i trujące.
Uwaga ogólna
Tyt. grzb.: Dzikie rośliny jadalne i trujące.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 186. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej